Tornooi

In BC Witte Beer spelen we gedurende het hele jaar door minimum 2 tornooien per week en van oktober tot februari spelen 4 ploegen in competitie!

ELKE DINSDAG

2 reeksen

vanaf 19:30u

ELKE VRIJDAG

1 reeks

vanaf 14:30u

De resultaten zijn te raadplegen op de site van de Vlaamse Bridge Liga: http://classics.vbl.be/messertornooi.aspx?clubid=120

Activiteiten

De BC Witte Beer organiseert regelmatig activiteiten voor haar leden. Hieronder een kort overzicht.

 • Vrijdag 6 juli 2018

  Tornooi

  Carlo Minne sponsort een tornooi, prijzen twv 1000€! Start om 14:30.
  Vooraf inschrijven.

   

 • Zaterdag 11 augustus 2018

  tornooi

  Britanque tornooi: combinatie Bridge-Petanque. Start om 14u, aanmelden vanaf 13u15.
  Vooraf inschrijven.

 • Zondag 11 november 2018

  tornooi

  Jaarlijks 11 november tornooi. Start om 14u.
  Vooraf inschrijven ten laatste 5 november bij voorkeur in ons clublokaal of via mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bridge

De bridgewedstrijden nemen in de Witte Beer na de tenniswedstrijden de tweede plaats in op gebied van anciënniteit. Het eerste bridgetornooi werd immers gespeeld op tweede kerstdag 1938, hetzij 75 jaar geleden. Het betaamt dus dat we over deze afdeling met een zeker respect spreken en schrijven. 

De bridgeclub hield zich in de beginjaren aan de gevestigde traditie : een jaarlijks kampioenschap betwist over zes prijskampen. Daarnaast werd nog een liefdadigheidstornooi en een sirebridge met wisselschaal georganiseerd. Toen reeds werd er duplicate gespeeld, zij het met zelfgemaakte enveloppes. 

In 1961 kwam een eerste kentering : er werd iedere dinsdagavond gespeeld (reeds 52 jaar!). De regels van de "bridge-plafond" werden vervangen door de puntentelling van de contractbridge.In 1965 sloot de Witte Beer zich aan bij de BBF. 

Meerdere cursussen vanaf 1980 veroorzaakten een nieuwe boost, met niet alleen meer leden, maar ook meer animo en initiatief. Een nieuwe bridgezaal in 1983 bracht ons comfort. Het prachtige tornooi gaf ons uitstraling. De uitstekende verstandhouding met alle clubs in de regio schept een breed draagvlak. 

Bridgeclub Witte Beer kijkt anno 2018 met zijn 160 leden naar de toekomst. De bedoeling is op dinsdagavond en nu ook vrijdagnamiddag goede, betere bridge te spelen in goede, betere omstandigheden. Daar hebben we de mensen en de know-how voor. 

Bridge krijgt op de nieuwe web-site binnen de Witte Beer en eigen plaats. Om de informatie zoveel mogelijk met elkaar te delen, open te staan voor kritiek, ideëen en suggesties, en te leren van fouten. Aan ons en jullie om er gebruik van te maken.

een kaartspel dat veel in competitieverband gespeeld wordt
website door geselle.be