Witte Beer : meer dan alleen tennis!

De Witte Beer is meer dan alleen maar een tennisclub, wij bieden ook tal van andere activiteiten aan! Bekijk ze hier allemaal!

Bridge

De bridgewedstrijden nemen in de Witte Beer na de tenniswedstrijden de tweede plaats in op gebied van anciĆ«nniteit. Het eerste bridgetornooi werd immers gespeeld op tweede kerstdag 1938, hetzij 75 jaar geleden. Het betaamt dus dat we over deze afdeling met een zeker respect spreken en schrijven. 

De bridgeclub hield zich in de beginjaren aan de gevestigde traditie : een jaarlijks kampioenschap betwist over zes prijskampen. Daarnaast werd nog een liefdadigheidstornooi en een sirebridge met wisselschaal georganiseerd. Toen reeds werd er duplicate gespeeld, zij het met zelfgemaakte enveloppes. 

In 1961 kwam een eerste kentering : er werd iedere dinsdagavond gespeeld (reeds 52 jaar!). De regels van de "bridge-plafond" werden vervangen door de puntentelling van de contractbridge.In 1965 sloot de Witte Beer zich aan bij de BBF. 

Meerdere cursussen vanaf 1980 veroorzaakten een nieuwe boost, met niet alleen meer leden, maar ook meer animo en initiatief. Een nieuwe bridgezaal in 1983 bracht ons comfort. Het prachtige tornooi gaf ons uitstraling. De uitstekende verstandhouding met alle clubs in de regio schept een breed draagvlak. 

Bridgeclub Witte Beer kijkt anno 2013 met zijn 155 leden naar de toekomst. De bedoeling is op dinsdagavond en nu ook vrijdagnamiddag goede, betere bridge te spelen in goede, betere omstandigheden. Daar hebben we de mensen en de know-how voor. 

Bridge krijgt op de nieuwe web-site binnen de Witte Beer en eigen plaats. Om de informatie zoveel mogelijk met elkaar te delen, open te staan voor kritiek, ideƫen en suggesties, en te leren van fouten. Aan ons en jullie om er gebruik van te maken.
een kaartspel dat veel in competitieverband gespeeld wordt

Petanque

Voetbal

DIVAS Wielerclub

NOG MEER SPORT
gezondheid en algemene fitheid
website door geselle.be